recept: Sajttal töltött csirkecomb káposztás bundában, Kifőzde
Sajttal töltött csirkecomb káposztás bundában
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

csirke alsó- vagy felsőcomb (személyenként 2 db, illetve étvágytól függő...),
sajt,
édeskáposzta,
szárnyas fűszerkeverék,
só, bors, őrölt kömény,
liszt, tojás, zsemlemorzsa ételízesítő



A szép, egészséges édeskáposztáról annyi levelet fejtek le, ahány combot készítek. Forrásban lévő ételízesítős vízben felteszem főni, de csak annyira, hogy könnyen formázható legyen.
Míg a káposztalevelek puhulnak, addig előkészítem a húst. A csirkecomb bőrét lehúzom, a csontot éles késsel kiemelem belőle, majd a helyére kisujj vastagságú sajtot teszek. (Én ementálit tettem, de lehet trappista vagy ki milyet szeret.)
Beszórom fűszerkeverékkel, majd félreteszem. A káposztaleveleket leszűröm, kicsit hűlni hagyom. Előkészítem a panírozáshoz valókat. A tojásba sót, borsot és őrölt köményt is teszek.
Mire ezzel elkészülök, a káposztalevelek egy kicsit meghűlnek, és könnyen be tudom velük burkolni a csirkecombokat. Úgy, mint a töltöttkáposzta készítésénél. A két végét begyűröm, így nem tud belőle kicsúszni a comb. Ezután a szokásos módon bepanírozom, majd szép aranybarnára sütöm.
Tetszés szerinti köret adható hozzá, én vajas törtburgonyával kínáltam.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

FG - Fejlődő tehetségeknek kellemes feladat, de járatlanok is esélyesek. Elkészítése nem időigényes.



Forrás: Koncz Katalin receptje.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.02.17. Utoljára frissítve: 2009.02.17.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 18:23:19 - 1.31)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez